Het kan zomaar gebeuren: je drukt op vrijdagavond de laatste pil uit een strip. Je medicatie voor het weekend is op!


Wat nu?


Het wisselt per medicijn of dit nu wel of niet een dringend probleem is. Vaak heb je zelf genoeg ervaring met je medicatie om in te schatten of je een weekend zonder kan. Zo niet, kun je altijd even overleggen.


Met wie overleggen?


Als je erg twijfelt, dan kun je het altijd even voorleggen aan de dienstdoende apotheek of aan de dokters van WeekendMeds.


Wie kunnen je helpen?


De dienstdoende apotheek


Je kan altijd even bellen met de apotheek die dienst heeft voor jouw regio. Zij kunnen doorgaans jouw medicatie-geschiedenis checken. Sommige apotheken zijn bereid om je voor een paar dagen mee te geven, als ze kunnen controleren dat het medicijn, dat je dagelijks gebruikt, op is.


De huisartsenpost


Als je echt niet zonder je medicatie kan, kun je altijd de huisartsenpost bellen. Zij kunnen in principe jouw medicatie-geschiedenis inzien. Daarna kan de dienstdoende arts een recept aan de dienstapotheek sturen. Enig nadeel is dat je soms erg lang moet wachten voor je iemand te spreken krijgt bij de huisartsenpost. En niet alle huisartsenposten werken even enthousiast mee. Ze hebben het vaak erg druk moet spoedgevallen.


WeekendMeds


WeekendMeds kan je helpen aan een herhaalrecept voor je medicatie. Wel moet je in het bezit zijn van 'bewijs' van huidig gebruik. Een foto van je meest recente doosje met je naam-sticker erop is voldoende. De dokters van WeekendMeds zorgen ervoor dat je er een herhaalrecept naar de dichtstbijzijnde apotheek wordt gestuurd.


Een herhaling aanvragen kan via de website of per app. Voor het consult voor het herhaalrecept moet je betalen. Je kan dit echter terugvragen via je verzekeraar. Het kost evenveel als bij de huisartsenpost.


78 views

Na het hebben van onbeschermde seks is het van belang zo snel mogelijk alsnog anticonceptie te gebruiken. Je kunt hiervoor de morning-afterpil halen. Deze pil kun je in Nederland zonder recept bij alle apotheken en drogisterijen kopen.


Op zondagen wordt het lastiger om de morning-afterpil te kopen. Je kan altijd even bellen met de apotheek die dienst heeft, of zoeken naar een drogist die wel open is (zoals in grotere steden). Of check de website van Sense, die bijhoudt waar de pil verkocht wordt.Online morning after pil kopen


Als je geen plek kunt vinden om de pil te kopen, kun je hem ook online bestellen. Hieronder een overzicht van online drogisterijen/apotheken waar je de pil kan bestellen. Houd wel rekening met verzendtijd: des te sneller je de pil inneemt, des te beter!Overzicht online drogisterijen waar je de morning after pil kan bestellen


Drogisterij.net: Verkoopt de Norlevo pil. Deze pil moet je binnen 3 dagen na de onbeschermde seks innemen. Als je in het weekend bestelt, ontvang je op maandag de pil. Is de goedkoopste aanbieder: 9.39 euro voor de pil + 3.99 euro verzendkosten.


Onlinedrogist.nl: Verkoopt Norlevo, Xiromed en Ellaone pil. (3, 3, en 5 dagen na onbeschermde seks in te nemen). Bij bestelling in het weekend, ontvang je op maandag de pil. Je kunt bellen, chatten en appen met de drogist in het geval je nog vragen hebt over de pil.


Morningafterpil-shop: Verkoopt zowel de Norlevo als Ellaone pil (3 en 5 dagen na onbeschermde seks in te nemen). Verzendt met DHL. Dit brengt het nadeel met zich mee dat je bij bestellingen in het weekend pas op maandag de pil ontvangt. De overige dagen van de week ontvang je de pil de dag na je bestelling.

  • Mrs. Carper - MD

Na het hebben van onbeschermde seks is het van belang zo snel mogelijk alsnog anticonceptie te gebruiken. Je kunt hiervoor de morning-afterpil halen. Deze pil kun je in Nederland zonder recept bij alle apotheken en drogisterijen kopen. Je hoeft dus niet eerst langs een dokter.


Op zondagen wordt het lastiger om de morning-afterpil te kopen. Je kan altijd even bellen met de apotheek die dienst heeft, of zoeken naar een drogist die wel open is (zoals in grotere steden). Of check de website van Sense, die bijhoudt waar de pil verkocht wordt.

Online morning after pil kopen


Als je geen plek kunt vinden om de pil te kopen, kun je hem ook online bestellen. Hieronder een overzicht van online drogisterijen/apotheken waar je de pil kan bestellen.


Houd wel rekening met verzendtijd: des te sneller je de pil inneemt, des te beter!


Overzicht online drogisterijen die Ellaone verkopen

Drogisterij.net: Heeft Ellaone in het assortiment. Bovenop de pil betaal je 3.99 euro verzendkosten. Bij bestelling in het weekend, ontvang je op maandag de pil.


Onlinedrogist.nl: Verstuurt de Ellaone gratis. Bij bestelling in het weekend, ontvang je op maandag de pil. Je kunt bellen, chatten en appen met de drogist in het geval je nog vragen hebt over de pil.

Morningafterpil-shop: Verkoopt zowel de Norlevo als Ellaone pil (3 en 5 dagen na onbeschermde seks in te nemen). Bij bestellingen in het weekend ontvang je maandag de pil. De verzendkosten zijn 2.49 euro.

Heeft u in het weekend dringend een herhaal recept nodig voor uw medicatie? U kunt hier uw herhaling aanvragen!

WeekendMeds

KvK: 71920226

Oprichter: Mevr. A. Carper - arts

BIG-registratie: 59065390701

Aangesloten bij Stichting Klachtenregeling

Lid van: KNMG, LAD en LHV

Get in touch:

06 45 15 2005 (ook via                   )

Fax: 020 890 79 02

med@weekendmeds.nl

f3346f54ac5f5f9cd2d716c51a4fc9d7-1.gif

© 2020 WeekendMeds.nl - All Rights Reserved